Hírek, események

KönyvtárMozi Szakmai nap Egerben

Érdekes előadásokkal, workshopokkal várták az egri könyvtárosok a vármegyékben dolgozó KönyvtárMozis kollégákat. Kis csoportunk nagyon korán elindult, hogy ne maradjon le egyetlen szakmai előadásról sem. Regisztráció után volt időnk kicsit körülnézni a szépen felújított épületben, ahol hangulatos terekkel, kedves zugokkal fogadják a könyvtárlátogatókat.

"Milyen új módszerekkel tudunk új közösségeket építeni, vagy a régieket feléleszteni?" - olvastuk a meghívón, s ezt a kérdést járták körbe előadásaikon a felkért szakemberek. A délelőtti programban az irodalom és a film párbeszédéről, a mozis listán található "Kihagyhatatlan filmes adaptációk"-ról, és a Cigánymesék új foglalkoztató füzeteiről hallhattunk, majd délután választhattunk két workshop közül. Nehéz volt, mert mindkét téma érdekelte csoportunk tagjait. Végül a János vitéz című film élményalapú feldolgozását választotta többségünk, de természetesen volt jelentkező a játékos silent book foglalkozásra is. Sok remek ötletet kaptunk, amit - nem csak mozis - foglalkozásainkon használhatunk, újabb élménnyel gazdagítva saját könyvtáraink látogatóit.

Az eseményről készült képgaléria ide kattintva lapozgatható.

 

Vörösmarty Mihály Könyvtár

Módszertani mozaik

Közérdekű és közhasznú oldalak; módszertani segédanyagok, online elérhető információforrások gyűjteménye, mely kifejezetten a Fejér megyei könyvtáros kollégák munkájához kíván segítséget nyújtani.

Fejér megyei kisokos

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának Fejér megyei vonatkozású adatbázisai:

FEJÉR MEGYEI ÉLETRAJZI LEXIKON:

Fejér Megyei Életrajzi Lexikon

DIGITALIZÁLT KÉPESLAPGYŰJTEMÉNY:

ÉVFORDULÓNAPTÁR 2024

FEJÉR MEGYE ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRA

Bejelentkezés